» » » » Google'da üst Sıralara Çıkmanın Yolları (7 Adımda Seo)

Google'da üst Sıralara Çıkmanın Yolları (7 Adımda Seo)

Gokay
Gokay 11-01-2018, 22:17
seoseo


Merhaba arkadaşlar uzun yıllardır google'yi takip eden birisiyim, "google" neler yaptı, yeni algoritmaları nelerdir sürekli bunları araştıran bir kişi olarak herkesin işine yaracağı bilgiler paylaşmaya çalışacağım.

Google'da Üst sıralara Çıkmak, sitenize 7 Adımda Seo nasıl yapılır ?

1. Adım ) : Eğer yeni bir site sahibiyseniz, sabırlı olmayı öğrenmeniz gerekiyor. Siteyi sıfırdan kurduysanız link inşası çok önem taşıyor hele birde sisteminiz "Data life Engine" ise, tadından yenmez. Neden diye soracak olursanız. "DLE" sistemine ait (xfsearch) özelliğini kullanarak çok sayıda kategori açmaktan kurtulmuş oluyoruz. "xfsearch" ile oluşan linkler bir nevi dinamik link anlamına geliyor bununda, DLE kullananlar için çok yararı var kısacası ; fazla kategori açmak yerine xfsearch özelliği ile dinamik kategoriler oluşturun.

Sitenizin Key yani anahtar kelime ve metalarını uyumlu bir şekilde doldurun temanızın H1, H2, H3 meta tagları yerli yerinde mi kontrol edin her şey kusursuz olmalı, artık google amca sitenin en ince ayrıntısına kadar dikkat ediyor. İlk adımımız site içerisindeki link inşası konusuydu diyebiliriz bunun "seo" da çok büyük rolü var.

2. Adım ) : Sitemizin alt yapısını ve inşasını bitirdikten sonra, sıra adam gibi bir konu açmaya geliyor. Açacağımız konu ve konular %100 özgün olmak zorunda bu kurallara uymamız şart eğer aksini yapacak olursak "Google'de ilk sıralara çıkmak" sizin için bir hayal olabilir belkide hiç gerçekleşmeyebilir kısacası özgünlük şart, şaaart, şaaaart. özgünlük kurallarına uyduğumuz an google sitemizi ve konumuzu hemen fark edecek rakip sitelerin önüne geçme şansımız doğacak, hatta yıllardır aynı sektörde devam eden yıllanmış siteler sizi gördüklerinde inanın sitenizi analiz etmeye başlayacaklar :) demedi demeyin...

3. Adım ) : Konularımızı nasıl açıp sitemize nasıl işleyeceğimizi anladıktan sonra, sitemizi tanıtıp sosyal ağlarda yaymamız gerekiyor bu sitemizin can damarını oluşturacak ne kadar çok tanıtım, ne kadar fazla sosyal ağlarda sitemizi yaymak demek sitemiz açısından hem hit getirecek, hemde google'de yükselecek, aynı zamanda hızlı index almamamızı sağlayacak. Bu sayede Adım, adım seo'da yol kat etmiş olacağız.

4. Adım ) : Sitemiz artık baya yol aldı, Google sitemizi iyice benimseyip anlamaya başladı diyebiliriz. Özgün ve sosyal imlemeler bize çok şey kazandırmış oldu sizde artık maratona hazırsınız önünüzde çok uzun süreçler var. Şunu unutmamamız gerekir ki ; Seo demek birden bire olacak iş değildir uzun yıllarımızı alabilir. İstikrarlı ve emin adımlarla gidersek her zaman rakip sitelerden 1 adım önde demektesiniz. Konumuza dönelim isterseniz :) buraya kadar tertemiz geldik, sitemizi daha popüler bir hale getirmemiz için, "Googlede 1. sırada olmak" için sitemize uygun gerekirse aynı sektör kaliteli sitelerden tanıtım yazısı almamız gerekiyor tabi ki kesenin ağzını'da açacağız kaliteli sitelerden tanıtım yazısı almak belli bir miktar para ödememizi gerektiriyor. Ne kadar çok tanıtım yazısı o kadar hızlı index, hit demek Google'de ilk sıralarda çıkmayı başarmak demek oluyor. Daha öncede bahsettiğim gibi seo zor ve sabır isteyen bir iştir.

5. Adım ) : Başka sitelerden "Backlink" alacağız, bu yöntem sitemize doping etkisi yaratacak, link alımı çok önemli mevzulardan birisi bu konuda çok yanlış bilinen şeyler var mesela aynı sektörden link alınmaması, kalitesi düşük çöplük sitelerden link alınması, spama girmiş sandbox yemiş sitelerde link alımının bize hiçbir yararı yoktur. Tam aksine sitemiz google'de değeri olmayan sitelerden link alımı yapıldığı için ciddi derecede zarar görecek aman buna çok dikkat edin diyorum. Link alımı yapmadan önce uzun, uzun araştırın doğru siteyi bulduğunuz an hemen analiz edip google'de ki PA ve DA değerlerini kontrol edin bu konuda bilginiz yoksa, Seo danışmanları ile görüşüp destek alın olumlu bir sonuç elde ederseniz link alımı yapacağınız site sahibiyle iletişime geçin ve "Backlink alımı" yapın.

6. Adım ) : Eğer gerçekten buraya kadar anlattığım yöntemleri yaptıysanız sitenizi yukarılarda görür gibi oldum :) "Seo" çok zor bir işlemdir bıkmadan usanmadan çalışmamız gerekiyor yoksa mümkün değil, ne rakip sitelerle yarışabiliriz nede google'de 1. sırada olma hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Seo da 6. adımda çok önemli, rakip sitelerimizi fırsat buldukça analiz edeceğiz ne yapmışlar ? hangi siteden link almışlar ? nereden tanıtım yazısı alıp bu gün hangi konuyu işlemişler gibi... Onlardan 1 adım önde olmanın yollarını aramamız gerekiyor bilgiyi ilk veren site google'nin gözünde çok değerlidir açmış olduğunuz konu taze olduğu için ilk sırada yer alırsın bu ne demek oluyor hit ve google'de 1. sırada olmak oluyor hem bu sayede sitenizin anahtar kelimesinde ciddi bir yükseliş yaşayacağız hemde kalıcılık kazanmış olacağız.

7. Adım ) : En önemli adım, kendinizi google gibi düşünmeye çalışın ceza yemeden yanlış yapmadan hatalarınızı görün ve onları tedarik etmeye çalışın bir site sahibi olarak sitenize sahip çıkın ve onunla her gün ilgilenin ne kadar çok ekmek verirseniz o kadar çok köfte alırsınız.

Yeni bir "Seo makalesi" için görüşmek üzere arkadaşlar. Umarım bilgileri doğru ve sabırlı bir şekilde yaparsınız.
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 23 Ocak 2018 19:38
Açıklayıcı bir yazı olmuş. Faydası olacaktır..

--------------------
deneme bonusu veren siteler