» » » » DLE'ye iyzico Entegrasyonu

DLE'ye iyzico Entegrasyonu

rnajans
rnajans 13-11-2016, 12:45
Merhabalar herkese,
Uzun bir aradan sonra tekrardan DLE sahalarına döndüm. :)
Daha önceleri DLE üzerine e-ticaret sistemleri hakkında oldukça kapsamlı araştırmalarım olmuştu. Ve DLE yi gerek tema-tasarım gerekse işlevsellik bakımından bir e-ticaret sitesine çevirmeyi başarmıştım. Ara verdiğim 6 aylık (askerlik sebebiyle) süre içerisinde bizi şok eden bir gelişme oldu ve Paypal Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu. Bunun sonucu olarakda benim paypal entegreli yaptığım çalışmalar boşa çıktı. DLE'ye Paypal ödeme formu entegresi yaparak oldukça kullanışlı bir düzenek hazırlamıştım. Ancak şu anda bunu kullanmak elde olmayan sebeplerden dolayı imkansız.
Şimdi gelelim asıl meselemize, Paypal'ın çekilmesinin ardından iyzico piyasada çok ciddi bir çıkış yaptı ve Türkiye'nin Paypal ı olma yolunda ilerliyor. Sistemlerini inceledim. Altyapısı e-ticaret olmayan ancak ödeme alma işlemleri yapmak isteyen siteler için Paypal tarzı ödeme formu hizmeti vermekteler. Yalnız şöyle bir eksikleri var. Paypal'da PHP bilgisi gerekmeksizin form entegre edilebiliyordu ancak bu iyzico da PHP bilgisi gerekiyor. Şunu da belirteyim, Paypal ödeme formunda fiyat, adet, seçenekler gibi kısımları DLE ilave alanlar ile çalışabilir hale getirmiştim. Bu sayede içerik-ürün girerken ilave alanlara yazdığım fiyat v.s gibi değerleri Paypal, ödeme formunda otomatik algılayıp ödeme tutarını belirtilen şekilde müşteriye yansıtıyordu. Bir diğer güzel durum da şu, ödeme almak için SSL sertifikası almanız gerekmiyor ödeme sayfası ya da formu zaten SSL entegreli geliyor.

Şu link üzerinden de konuyu inceleyebilirsiniz: https://dev.iyzipay.com/tr/odeme-formu

Burada bu ödeme formunu DLE'ye entegre etme konusunda arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Yukarıda belirttiğim gibi fiyat, adet, v.s konular ilave alanlar ile entegreli çalışmalı. Aslında iyzico bize birçok dosyayı yukarıdaki linktede inceleyeceğiniz üzere hazır vermiş. Yalnız nasıl kullanılır videosunda entegre aşamasında işin içine PHP katmış. Benimde aslında takıldığım kısım burası. Normal şartlarda DLE tema .tpl dosyaları içerisinde php çalıştırıyor. Bu sayede iyzico kodlarına herhangi bir tema dosyasına gömebiliriz. Sonuç olarak imkanlar ve imkansızlıklar bunlar. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 8 Mart 2018 13:54
Yabancılarla ilgili ödeme sorunum yok. Yerli kullanıcılar, Enpara kullanarak ücretsiz para transferi yapabilir.
Paypal gelirse benim açımdan değişen bir şey olmayacak :)

--------------------
3 779
MaRZoCHi 14 Kasım 2016 21:17
Paypal'ın tam olarak gelişinin 2017 sonunu bulacağı söyleniyor ama beni ilgilendiren kısım için verilen tarih 2017 mart. DLE artık öncelikli sistemim değil.. Gitti yere kadar devam. Geliştiren biri olursa yardımcı olabilirim en fazla :) Şuan dle.net.tr webmoney ve paypal aktif. Yabancılar paypal kullanabiliyor.. Yurt içi de eft veya webmoney kullanabilir.

--------------------
0
rnajans 14 Kasım 2016 20:19
@MaRZoCHi, @Hagen teşekkürler.. :)

Burada şöyle birşey söz konusu, ben paypal ın daha geç faaliyetlerine başlayacağını düşünüyorum. Bende bu konuda alternatifleri araştırdım. iyzico resmi firmalar için başarılı bir uygulama olabilir. Ancak bireysel satıcılar için Shopier diye yeni bir yerli sistem çıkmış. Paypal ın ödeme alma ve ürün satışı konusundaki açığını kapatabilecek güzel bir sistemi var. Bu sistemi DLE ile kullanmayı satış yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Paypal ın açılmasını da heyecanla bekliyoruz. Herkese hayırlı günler dilerim.
3 779
MaRZoCHi 13 Kasım 2016 22:54
Gözün aydın :)
Örnek kodlara baktım temaya kod gömmek pek doğru veya kullanışlı bir yöntem değil. Uygun bir şekilde shop sistemi tasarlamak gerekli gibi.. Fazla incelemedim.

--------------------
deneme bonusu veren siteler