» » » » DLE Maçlar modülü

DLE Maçlar modülü

VeyisOzgan
VeyisOzgan 28-05-2015, 17:42
Öncelikle herkese merhaba. Maçkolik tarzı ancak sadece spor haberleri ve maç yorumları yayınlayan bir site açmayı planlıyoruz. Aslında yazılım olarak wordpress tercih etmeyi düşünüyordum, hatta temaya kadar karar vermiştim. Ancak bir arkadaşımın DLE kullanmak için yaptığı baskıya dayanamadım. Tamam DLE kullanalım hatta baktık kullanabiliyoruz lisans da alalım. Ancak sorunum şu ki DLE de WP de seçtiğim tema da var olan 3 modüle ihtiyacım var.

1-) Tuttuğu takım üyenin profilinde ve yazdığı yazılarda tuttuğu takımın logosu olmalı
2-) Takım sayımı. Örneğin: Sitemize kayıtlı üye 30 fenerbahçeli, 28 galatasaraylı, 25 beşiktaşlı, ..... toplam 127 üye bulunmaktadır. 5 fbli, 4gsli, 3bjkli olmak üzere toplam 12 kişi onlinedır gibi...

3- En önemlisi belkide bu: Maçlar ve Maç sonuçları diye 2 kategorimiz olacak. Maçlar kategorisine içerik girerken

Takım1Seç VS Takım2Seç SahaSeç ZAmanSeç gibi özel alanlar lazım tabi bunun için wp de taglarla kategori gibi takımlar ve sahalar önceden oluşturuluyor. Ve sitenin anasayfasında sidebar da Sıradaki Maç diyerek belirtilen zamana geri sayım yaparak takımların logosunu gösteriyor. Maç süresi bitince sıradaki maçı göstermeye başlıyor. Ve biz süresi dolan maç hakkında yorum yazı ve hatta maç sonucu yazıyoruz. Bu seferde header da yazdığımız maç sonucu gözüküyor. Bunları DLE de yapmak mümkün mü mümkünse nasıl?

Örnek Resimler:
DLE Maçlar modülü
Çözüldü İşleme Alındı Çözülemedi
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
3 779
MaRZoCHi 30 Ağustos 2017 23:15
@MaRZoCHi, son günlerde konu onaylamadan fazlasına vakit ayıramıyorum, yoğunluktan...
Bu eklentiyi yapmıştım fakat silinmiş sanırım. Yeni bir eklenti için vaktim yok.

Siteler destekliyor ise HTML i alıp, ilgili .tpl dosyasına yapıştırabilirsiniz. main.tpl yi okuyarak DLE yi anlamaya başlayabilirsiniz.

--------------------
0
avrupAslan 30 Ağustos 2017 19:06
@MaRZoCHi, peki baska siteden html code alip kendi siteme koymak istiyorum modul halinde veya eklenti nasil yapabilirim bu DLE systemini yeni yeni anlamaya calisiyorum yardimci olurmusunuz tabi isterseniz saygilar
3 779
MaRZoCHi 23 Ağustos 2017 00:42
@avrupAslan, bir kısmını tamamlamıştım fakat silindi. Şuan gelişme yok. Belki ilerde ücretli olarak parça parça eklentiler sunabilirim.

--------------------
0
avrupAslan 21 Ağustos 2017 17:05
Merhaba bu konu devam ediyormu boyle bir system banada lazimda ???

Puan tabelasi - Skor Tabelasi gibi tsk ederim simdiden.

yardimci olursaniz sevinirim.
0
VeyisOzgan 6 Haziran 2015 20:54
Merhaba öncelikle yoğunluktan dolayı geç cevap verdiğim için kusura bakma. Skype vs kullanıyorsan daha detaylı konuşabiliriz.

Site spor haberleri, maç yorumları ve maç sonuçlarını yayınlayacak + forum kurulacak.

1- Spor haberleri alanı olacak (kategoriler takımlara ve branşlara ayrılacak)
2- üye olan olurken kullanıcı takımı da seçecek. Söylediğiniz gibi kullanıcı grupları bunda klonlanarak kullanılabilir. Zira ditek kullanıcı grupları eklentisi kullanılırsa bu kez de grup oluşturulamaz.
3- Takımların maç sonuçlarını header veya sidebar da gösterirken kısaltmalar yapılabilir ve/veya direk logoları gösterilebilir.
4- spor haberleri niteliği taşıdığından fenerliler görsün beşiktaşlılar görmesin gibi bir olay söz konusu değil. Ancak kullanıcı gruplarında bazı yorumlarda şunlar görsün bunlar görmesin şeklinde ayarlamalar yapmamız gerekebilir o ayrı.

5- He rkullanıcın profilinde ve posbitinde tuttuğu takımın logosunu da göstereceğiz ayrıca Şu an sitede 45 Fb'li 50 Bjk'li 30 bilmem ne takımlı olmak üzere toplam 300 üye var!
10 fbli 9 bjk li vs vsvs.... olmak üzere toplam 110 kişi online gibi istatistik vermek için lazım.
3 779
MaRZoCHi 3 Haziran 2015 08:07
Birkaç sorum var:
1) Her takım için kısaltma kodu olacak mı Beşiktaş -> BJK gibi
2) Beşiktaşlılar görebilir, Fenerbahçeliler göremez gibi... bir özellik olmasını ister misiniz? Temanıda takımlara özel kısımlar yapabilirsiniz bu şekilde. Kullanıcı sayımı da daha kolay olacaktır ve admin panelde takım takım izin ayarlaması yapabilirsiniz. + Eklediğiniz yazıların hangi takımı tutanların görebileceğini de ayarlayabilirsiniz. [ Olacaksa grup seçimi düzenlemesi gerekecek. Her takımında grup olarak girilmesi gerekebilir ( script yazılabilir - +Ek ücretli olacaktır ) ]

Mevcut Durum - Youtube

--------------------
3 779
MaRZoCHi 28 Mayıs 2015 21:58
@VeyisOzgan, Bu sınav haftam o nedenle bakamayacağım. Muhtemelen 30-40 arası bir ücret olur.
Temanız hazır sanırım. Merakla bekliyor olacacağım.
Burada kullanılan tema özel yapım ( yapımcı: @kadirhanoglu ). Logo hariç grafik olmadığı için css ile kolayca kırmızısı yapılabilir.

--------------------
0
VeyisOzgan 28 Mayıs 2015 21:28
Tamam hocam bi bakın ne kadar uzun sürer? Ne kadar ücret talep edersiniz? bilemiyorum ama bir kaç ay sonra çok bilindik olacak bir sitenin dle kullanmasına vesile de olacaksınız aynı zamanda. Şimdiden teşekkür ediyorum haber bekleyeceğim

(Not: Konu dışı ama burada kullanılan tema nedir? Buraya mı özeldir yoksa kırmızısını bulmak mümkün müdür?)
3 779
MaRZoCHi 28 Mayıs 2015 19:36
Merhaba,
1 ve 2 yi kullanıcı grubu oluşturup, takım logosunu da grup ikonu ayarlayarak kolayca aşabilirsiniz.
3. ise ilave alanlar ile yapılabilir. Takımlar ve sahalar ilave alana girilerek seçilebilir. Sidebarda göstermeye gelince php düzenlemeleri gerekebilir.
Yapı şu şekilde olur. Maçlar kategorisine eklendi (makale olarak) sonra maç bitti. Sidebardan otomatik kalkacak yerine sıradaki maç gelecek. Biten maça(makaleye) yazınızı ekleyip Maç sonuçları kategorisine aldığınız zaman otomatik olarak dilediğiniz yerde maç sonuçları olarak gösterebilirsiniz. Makale olacağı için ister maçtan önce ister maçtan sonra dilediğiniz zaman yorum yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Tek sırdaki maç için php düzenlemesi gerekebilir. Eğer uzun sürecek bir iş olursa ücret talep edebilirim ve en yakın 5 Haziranda bakabilirim.

--------------------
deneme bonusu veren siteler